El menhir del Bosc del Quer

El Bosc del Quer és un projecte rural amb el qual busquem que els nostres hostes gaudeixin d’una experiència única i especial. Un lloc on allunyar-se de la rutina, de la ciutat i de l’enrenou; una escapada per reconnectar amb un mateix i amb la naturalesa.

Estem situats prop de Vic, en una zona de calma i parell, envoltats de naturalesa i amb una màgia especial. No és d’estranyar que al nostre jardí trobem un element tan sorprenent i carregat de simbolisme com el menhir. En aquest blog t’expliquem què és el menhir i quin és el seu ús.

Què és un menhir?

Els menhirs són pedres de gran grandària que els éssers humans claven en la terra en una forma vertical. És un monument megalític semienterrat que els humans col·locaven i la seva funció pot variar. 

És important no confondre els menhirs amb els dolmens o amb els cromlech. Els primers els formen una única roca vertical, mentre que els cromlech són una estructura conformada per diverses roques grans que dibuixen un cercle. I el dolmen, de caràcter funerari, són una estructura de pedres amb forma de caseta que servia per donar sepultura a un mort.

La majoria dels menhirs es troben a Europa occidental i daten des del 40000 aC fins al 1500 aC. A Espanya trobem alguns d’ells, encara que la majoria estan situats a la Bretanya francesa.

Significat i simbolisme del menhir

Pedres fortament lligades a l’espiritualitat i carregades de simbolisme.

Els menhirs són construccions que daten de la prehistòria i es creu que la seva construcció es devia a algun ritual associat amb la vida i la mort. També guarda relació amb l’espiritualitat, ja que molts dels menhirs estan situats en llocs considerats com a llocs d’energia. També es creu que servien com a pedres de compensació i es col·locaven en un encreuament d’aigües, falles o línies Hartmann, unes línies terrestres que conformen una xarxa d’energia que poden afectar la salut de les persones.

El Menhir del Bosc del Quer està situat davant de la era, on antigament s’assecava el blat, per la qual cosa es creu que la seva funció tenia alguna cosa a veure amb el cultiu. Es troba en l’encreuament de 2 lines Hartmann, 2 lines Curry, 2 falles i una linea d’aigua, exactament en aquest punt, es troba situat el menhir.

Allotja’t amb nosaltres, al nostre projecte de turisme rural del Bosc del Quer i gaudeix d’uns dies de pau en plena naturalesa. La casa té una capacitat de fins a nou persones!