Descobreix la ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres

Et ve de gust fer una ruta de senderisme per un paisatge espectacular i visitar un dels monestirs més emblemàtics del romànic català? Aleshores no et perdis la Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres, una excursió a prop de Barcelona que et sorprendrà per la seva bellesa i història.

Coneix el Monestir de Sant Pere de Casserres

El Monestir de Sant Pere de Casserres és un antic cenobi benedictí situat al municipi de Les Masies de Roda, a la comarca d’Osona. Es troba en un impressionant meandre del riu Ter, envoltat de boscos i muntanyes. Va ser fundat al segle XI pels vescomtes d’Osona i Cardona, segons explica la llegenda, per un miracle d’un nen de la família nounada.

El monestir és d’estil romànic, tot i que ha patit algunes modificacions al llarg dels segles, especialment pels terratrèmols del segle XV i l’abandó de la vida religiosa. El conjunt està format per una església de tres naus amb absis semicirculars decorats amb pintures murals, un campanar de torre baixa, unes tombes antropomòrfiques, un claustre amb restes de columnes i capitells i un edifici que era l’hospital.

Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres

Per arribar al Monestir de Sant Pere de Casserres hi ha diverses opcions, però la més recomanable és fer la ruta de senderisme que parteix del Parador de Turisme de Vic-Sau, a uns 90 km de Barcelona. Es tracta d’un recorregut d’anada i tornada d’uns 7 km, amb un desnivell de 254 mi una durada d’unes 2 hores i mitja. És una ruta fàcil i ben senyalitzada, apta per a tota la família.

La ruta transcorre per un camí forestal amb vistes al riu Ter i al pantà de Sau, on es pot apreciar la silueta de l’església romànica de Sant Romà, normalment submergida sota l’aigua. El camí és molt agradable i ofereix diversos miradors des d’on es pot contemplar el monestir i el meandre del Ter, un espectacle natural que no us deixarà indiferent.

No et perdis el Monestir de Sant Pere de Casserres

La Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres és una de les millors excursions que es poden fer des de Barcelona, ja que combina natura, cultura i història. És una oportunitat única de descobrir un tresor del romànic català en un entorn privilegiat. I si voleu completar la vostra experiència, us proposem que comenceu la vostra ruta des d’El Bosc del Quer, una casa rural situada en un bosc màgic, on pots descansar, relaxar-te i connectar amb l’entorn.

Així doncs, si vols viure una experiència única i conèixer el patrimoni romànic de Catalunya, us convidem a visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres, un lloc ple d’història i encant. Podreu gaudir de visites guiades en diversos idiomes, un festival d’estiu i recorreguts per altres monuments de l’època. El monestir és obert cada dia, excepte els dilluns no festius i té uns preus molt assequibles. Què esperes per reservar i recórrer la ruta?