Escapada rural pel pont de desembre

Encara no saps què fer aquest pont de desembre? Et convidem a conèixer la regió d’Osona i a endinsar-te en la màgia d’una de les comarques més boniques de tota Catalunya. En aquest post, et recomanem excursions, activitats i fires perquè aquest pont de desembre gaudeixis d’una escapada increïble.

Mercat Medieval i Fira de Nadal a Vic

El popular Mercat Medieval de Vic es celebra cada any pel pont de desembre, i en aquest 2023 no és excepció! Vic es transformarà, des del pròxim dia 6 de desembre fins al 10, en un escenari medieval i oferirà una gran varietat de productes artesanals. Però no només serà un lloc on comprar articles, també oferirà tallers, activitats i espectacles característics de l’època medieval.

No només el Mercat Medieval serà protagonista a Vic aquest pont de desembre, també es portarà a terme la Fira de Nadal. L’oportunitat perfecte per gaudir de l’esperit i de la màgia nadalenca en un recorregut de paradetes que venen productes i articles amb temàtica de Pare Noel, els Reis Mags i la màgia d’aquestes festes.

La Fira de l’Avet a Espinelves

Una altra oportunitat de gaudir d’una fira és a Espinelves, un poble rural a uns 20 minuts a cotxe des de Vic. Aquest petit municipi, enguany celebrarà una nova edició de la seva famosa Fira de l’Avet amb diversos expositors que vendrà, no cap altra cosa que avets!

Tot i que és el lloc ideal per comprar l’arbre de Nadal, aquesta fira també ofereix un ventall de productes artesans i gastronòmics. Tanmateix, constitueix una excel·lent oportunitat de descobrir l’entorn natural d’Espinelves, admirar la bellesa d’aquests poble rural i respirar aire pur.

Excursions per Osona

Un recull d’alguns dels pobles més bonics de la zona d’Osona perquè els visiteu.

 

Rupit

Rupit és un dels pobles més macos i amb més encant de tota Catalunya. Aquest municipi està situat en l’espai natural de Collscabra i està envoltat de frondosos boscos i d’un riu. Endinsa’t en aquest poble i descobrir els seus carrerons de pedra, l’església barroca de Sant Miquel, el carrer del Fossar amb els seus escalons característics i l’Ermita de Santa Magdalena.

Tot i això, us recomanem fer una excursió al Salt del Sallent, una ruta circular amb sortida a Rupit i amb una distància de poc més de 5 km. Aquesta ruta busca arribar fins a la cascada d’aigua que porta el mateix nom del camí, el Salt del Sallent. Ideal per a tota la família!

 

Morro de l’Abella

Molt a prop de Vic i de Rupit trobem una altra excursió indispensable al mirador del Morro de l’Abella. De fet, és una excursió molt curteta, d’uns 15 minuts des del parking fins al mirador del pantà de Sau.

Alertem que, les vistes des del mirador no són aptes per persones amb por a les altures. Arribant al final, el camí s’endinsa en un terreny de roca que avança pel costat del penya-segat amb una altura considerable.

Tot i que les vistes són espectaculars i deixen a un bocabadat, recomanem aprofitar el dia per visitar un altre lloc de la zona: el poble de Cantonigròs. Des d’aquest poble, podem aprofitar per fer una de les rutes recomanades de la zona que porten cap a La Foradada, una roca amb un forat molt característic.

Busques Hotel a Osona?

Allunya’t del soroll de la ciutat i envoltat de la natura al Bosc del Quer, un projecte rural a prop de Vic que et promet una estada relaxada i màgica. Et sentiràs millor que a casa, envoltat del cant dels ocells, la brisa del bosc i l’aroma del camp. Una autèntica escapada rural!