3 rutes de senderisme fàcils a Sant Julià de Vilatorta

Si tens pensat fer activitats a l’aire lliure com senderisme, ciclisme, córrer o altres, aquí et presentem 3 rutes panoràmiques als voltants de Sant Julià de Vilatorta. Aquestes rutes inclouen llocs històrics i àrees naturals ideals per a entusiastes de les activitats a l’aire lliure de tots els nivells.

Ruta 1: Serra dels Bufadors i Bufadors de Beví

 

Els bufadors, forats o escletxes per on surt corrent d’aire, són un curiós fenòmen de la natura que val la pena veure. La caminada fins a aquesta ubicació, a la part més recòndita de la serra dels bufadors, t’ofereix un microclima únic, amb roques cobertes de molsa i una flora singular. Aquesta àrea allargada i relativament estreta té una característica inconfusible: els forats del terra, d’on brolla aire fred, que a vegades xiula, donant-los el nom de bufadors. A mesura que progressis, trobaràs més forats, alguns d’ells identificats per espeleòlegs experts. Malgrat la seva bellesa, no es recomana entrar-hi, ja que el terreny és inestable. 

Per arribar-hi, surt de Santa Maria de Besora i pren la carretera cap a Ripoll per Llaers. Després de 2,5 km, just després d’un revolt a la dreta, gira a l’esquerra per accedir a la pista que et portarà als bufadors i a Sant Moí. El camí fins al trencant de Beví és apte per a cotxes, i des d’aquí, és una caminada d’1 hora i 45 minuts et portarà fins als bufadors. 

Duració: 3 hores i 30 minuts (anada i tornada)

Dificultat: baixa

Ruta 2: Tavèrnoles – St. Feliuet de Savassona

 

A pocs metres de l’inici de l’itinerari trobaràs una petita desviació a la dreta que et portarà fins dalt d’un magnífic mirador, on podràs gaudir de les vistes de la Plana de Vic. Segueix la ruta cap al Pla de Savassona, on gaudiràs del seu entorn amb l’ermita de Sant Feliuet, un dels conjunts de patrimoni arqueològic més singulars del municipi i de la comarca. Com que hi ha molts elements d’interès, és fàcil que l’excursió s’allargui una horeta més del temps estimat. Us recomanem que aprofiteu per gaudir de les vistes des de l’ermita de Sant Feliuet. El punt d’inici és l’Església de Sant Esteve de Tavèrnoles.

Recomanacions: Porta calçat adequat, gorra, aigua i prismàtics. No llençis deixalles ni arranquis cap mena de planta. Procura no destorbar la fauna i no alliberis animals al medi. Respecta l’activitat de les masies i explotacions agràries per les que passis. Vigila amb la resta d’activitats que interaccionen a les pistes: trànsit de vehicles motoritzats, bicicletes, cavalls.

Longitud: 6 km

Dificultat: Baixa

Durada aproximada a peu: 1 hora 40 minuts

Ruta 3: Sant Julià de Vilatorta – Puig l’Agulla

 

 

Aquesta ruta d’anada i tornada, d’11,3 quilòmetres a prop de Sant Julià de Vilatorta, Barcelona, generalment es considera moderada i triga aproximadament 2 hores a completar. És una agradable ruta lineal que et portarà a través de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, començant just al costat de casa i passant per punts d’interès com el Bolet gegant, el sender GR2 i el santuari de Puig-l’aguila.

Distància: 11,3 km

Desnivell positiu: 276 m

Tipus de ruta: Anada i tornada